top of page

Laboratorium onderzoeken

Om inzicht te krijgen in je systeem kan het uitvoeren van labonderzoeken een onderdeel zijn van het traject.

 

In mijn praktijk bied ik diverse onderzoeken aan. Alle onderzoek worden uitgevoerd door het laboratorium: RP Sanitas Humanus.

De EMB bloedtest wordt uitgevoerd door Bureau Zuidema.

Image by Camille Brodard

Ontlastingsonderzoek
 

De ‘basis darmtherapiescreening’ is een basis onderzoekspakket, waarbij o.a. de volgende parameters worden onderzocht: 

Dit onderzoek kan uitgebreid worden met andere onderzoeken indien nodig. 

 

250,-

Schildklierwaarde
 

De schildklier produceert de hormonen: thyroxine en T3. Deze hormonen regelen de stofwisseling. Met andere woorden: is het lichaam in staat energie uit voeding te halen? Wanneer de schildklier niet goed werkt, gebruikt je lichaam de energie langzamer of sneller dan zou moeten. Er kan dan sprake zijn van een traag - of snel werkende schildklier.

In deze test wordt de TSH, fT4 en fT3 gemeten. Een compleet beeld die de werking aantoont van de schidklier.

55,-

Hormoonprofiel 
 

Dit is een speekselonderzoek waarbij gekeken wordt naar het totale hormoonprofiel. De waardes die worden onderzocht zijn:

Vrouw:

Oestradiolprogesteron, testosteron en DHEA

110,-

Man: 

 Oestradioltestosteron en DHEA

90,-

Cortisol (stress) test

Wanneer het lichaam onderhevig is aan stress, is de cortisol­productie verhoogd. Als er sprake is van chronische stress dan kan de bijnier uitgeput raken. Met deze test kunnen we de cortisol waarde meten.

Glutenintolerantie test
 

Bij een glutenintolerantie vormt het lichaam antistoffen tegen de gluten (anti-gliadine IgA) en tevens tegen eigen lichaamsstructuren (anti-transglutaminase IgA), die in de ontlasting kunnen worden opgespoord. 

Dit is een ontlastingsonderzoek om te bepalen of  sprake is van een glutenintolerantie.

55,-

EMB test
 

Een energetisch morfologische bloedtest (EMB) laat zien of je tekorten, verstoringen, virussen of bacteriën in jouw lichaam hebt. Het is een energetische test en vervangt daarom niet het reguliere bloedonderzoek. Wel geeft het ontzettend veel inzicht in hoe het met je lichaam gesteld staat.  In deze test wordt o.a. het volgende gemeten:

Basis hematologie (bloedcellen), energetische status van vitaminen- en mineralen, hormonale disbalansen, darmverstoringen, bacteriële/virus belasting in het bloed, voedselintoleranties: tarwe, gluten, koemelkeiwitten, lactose, soja), stressgevoeligheid, ATP voorziening (energiefabriekjes in het lichaam).

135,-

Insuline waarde
 

Insulineresistentie is een van de meest voorkomende oorzaken van PCOS. Bij een insuline resistentie en disfunctie van de bètacellen van de pancreas, treedt als gevolg van de toegenomen behoefte aan insuline, een verhoogde afgifte van intact pro-insuline op.
 

Hoge waarden van pro-insuline worden geassocieerd met gevorderde disfunctie van pancreas β-cellen, toekomstige ontwikkeling van diabetes (significante toenames duiden op latere stadia van diabetes), verhoogde cardiovasculaire risico’s (pro-insuline stimuleert PAI-1-secretie en blokkeert fibrinolyse) en een verhoogd risico op microvasculaire en macrovasculaire complicaties bij diabetes.

50,-

Vetzurenbalans
 

Zowel omega 3- als omega 6-vetzuren zijn essentiële vetzuren die via de voeding moeten worden ingenomen. De optimale verhouding is echter niet voldoende inname, maar vooral de relatie tot elkaar. Een gezonde verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren lijkt tussen 1:1 en 4:1 te liggen, maar studies tonen dat bij de meeste mensen eerder een verhouding tussen 15:1 en bijna 17:1 terug te zien is.
De disbalans wordt gelinkt aan vele chronische ziektebeelden. Dit omdat een disbalans tussen Omega 3 en 6 het risico op chronische ontstekingen drastisch verhoogd. 

 

Met deze test bekijken we de vetzurenbalans in het bloed.

 

60,-

Energiestofwisseling
 

It's all about energy

Kan je maar blijven slapen en sta je alsnog vermoeid op?

 

Wellicht is er sprake van een mitochondriale disfunctie. In al jouw cellen zitten mitochondriën wat de energiecentrales zijn. Deze energiestofwisselingstest bestaat uit een eenvoudige Urine test en geeft een breed beeld van hoe jouw cellen functioneren.

110,-

bottom of page