top of page
Image by Markus Spiske

Therapievormen

Ik combineer orthomoleculaire therapie met kPNI (Klinische Psycho Neuro Immunlogie)

Wellicht denk je nu: 
Wat houdt dat precies in?

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie, bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert en hoe het eigenlijk kan dat we ziek worden. Hoe komt het toch dat je steeds meer klachten erbij krijgt? Klinische Psycho-Neuro-Immunologie is een moderne wetenschap die onderzoekt hoe ons psyche, immuunsysteem, hersenen en hormonen samenwerken. 

Je lichaam is één geheel! Alles heeft invloed op elkaar.

Wat gebeurt er precies als je ziek wordt?

Hoe komt het dat de ene persoon diabetes krijgt en de andere reuma?

Hiervoor is het nodig om puzzelstukjes samen te brengen. Pas wanneer alle puzzelstukjes bij elkaar liggen, krijgen we een indruk van het geheel en hoe een ziekte ontstaat. Biologie en evolutionare geneeskunde, psychologie, gedragswetenschappen en epigenetica leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan de kPNI.

Image by Emma-Jane Hobden

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"

Hippocrates, de Griekse grondlegger van de Westerse geneeskunde, zei het al in 1926. Nog steeds eten we meer bewerkte producten dan voeding die je lichaam voedt. Het is dan ook niet gek dat veel mensen last krijgen van darmklachten, een hormonale disbalans of gewrichtsklachten. Hart- en vaatziektes staan in de top 3 van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Terwijl dat helemaal niet hoeft!

¨Laat voeding vóór je werken in plaats van tegen je.¨

Orthomoleculaire therapie

Met orthomoleculaire therapie kijk je naar de biochemie in jouw lichaam. Soms raakt die verstoord, waardoor je last kunt krijgen van vermoeidheid, hormonale of darmklachten en andere chronische aandoeningen. 

Dacht jij bij het woord ´orthomoleculair´ ook gelijk aan gezondheid? Yes! Bij orthomoleculaire therapie kijk je welke voedingsstoffen jouw lichaam op dit moment het meeste nodig heeft.

 

Maar dat niet alleen. Ook kijken we hoeveel je beweegt, slaapt, ontspant en lacht. Op basis hiervan geef ik je dan voedingsadvies, maar ook tips op het gebied van leefstijl.

bottom of page