top of page

Hi! Ik ben Claire Leeuw

35 jaar en woon in het mooie Elst. Ik ben dol op het strand, bos, sporten en lekker eten. Je vind mij dan ook vaak terug in de keuken om nieuwe dingen uit te proberen. Mijn werk vind ik een van de leukste dingen om te doen! Als orthomoleculair kPNI therapeut help ik mensen om weer lekker in hun vel te zitten.

Volg jij mij al op instagram? 

  • Instagram
CLAIRELEEUW_MELODYMARIA-54.jpg

Mijn liefde voor orthomoleculaire therapie begon zo'n 7 jaar geleden toen bij mij PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) werd geconstateerd. Polywatte? Ja, dat dacht ik ook toen de gynaecoloog mij dit vertelde. PCOS is een hormonale afwijking waarbij de eisprong (ovulatie) uitblijft. 

Wist je dat zo´n 5 tot 10% van alle vrouwen PCOS heeft? Ik vind dat schrikbarend hoog. Sterker nog: de meeste vrouwen weten niet eens dat ze PCOS hebben. Dat komt omdat ze de pil of spiraal gebruiken. Zolang je kunstmatige hormonen inneemt, blijf je gewoon menstrueren (al heb je geen natuurlijke eisprong). De pil onderdrukt daarbij ook nog allerlei symptomen, zoals acné of een hormonale disbalans. Het percentage vrouwen met PCOS ligt waarschijnlijk dus nog een stuk hoger dan we nu denken.  

Toen ik de diagnose kreeg, schrok ik eerlijk gezegd wel. Mijn lichaam werkte niet zoals het zou moeten. Ik voelde me onbegrepen, niet vrouwelijk en totaal niet in balans. Na het stoppen met de anticonceptie kreeg ik ook allerlei vage klachten zoals acne, hoge behoefte aan zoetigheid, steeds dunner wordend haar en darmklachten. Ook daarvoor ging ik naar de huisarts en kreeg toen, naast de 'diagnose' PCOS de stempel prikkelbaar darmsyndroom.

Toen de huisarts eigenlijk niks meer voor mij kon betekenen ben ik zelf maar op onderzoek gegaan. Ik las alle wetenschappelijke artikelen op internet die ik maar kon vinden en voerde de nodige aanpassingen door. En het werkte! Mijn acne werd langzaam minder, ik had minder last van mijn darmen en zat beter in mijn vel.

35fe8c52-ee40-4bf6-a64a-abf867bf0a88_edited.jpg

'Kom maar terug wanneer je zwanger wil worden'

Wist jij dat 5 tot 10% van alle vrouwen PCOS heeft? En dat hier écht wel wat aan te doen is? Ik heb het namelijk zelf ondervonden.

'We kunnen niks ernstigs vinden, dus waarschijnlijk heb je het prikkelbare darm syndroom. Eet vooral veel vezels en probeer het FODMAP dieet eens uit'

1 op de 5 mensen heeft last van darmklachten. Dit is echt ontzettend veel. Maar meestal word je van het kastje naar de muur gestuurd.

'Je hebt last van het chronische vermoeidheidssyndroom. Neem vooral veel rust'

Zomaar wat kreten die ik hoor. Als orthomoleculaire therapeut heb ik inmiddels al vele mannen, vrouwen en kinderen mogen helpen om van hun klachten af te komen.

 

Maar ik was nog niet waar ik wilde zijn en na ongeveer een jaar besloot ik een afspraak te maken bij een orthomoleculair therapeut. Zij heeft mij zo goed op weg geholpen en het belangrijkste van alles is dat ik me eindelijk eens gehoord voelde. Het resultaat? Ik ben nu zo goed als klachtenvrij! Achteraf gezien had ik al veel eerder hulp moeten inschakelen, maar op de een of andere manier willen we het toch altijd eerst zelf doen. 

Nadat ik van mijn klachten af was, wist ik het zeker: ik word orthomoleculair therapeut. Ik wil meer mensen bewust maken wat voeding, stress, beweging en andere leefstijlfactoren voor invloed hebben op je lichaam. Naast dat ik ervaringsdeskundige ben, heb ik uiteraard ook de nodige opleidingen afgerond, zoals:

 

  • Orthomoleculaire therapie basis - Civas;

  • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd - Ortho Health Foundation;

  • Medische Basiskennis - Con Amore;

  • Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) bij PNI Europe;

  • Intermittent Living Coach - kPNI Belgium;

  • Energetisch Morfologische bloedtest - Ortho Health Foundation;

  • Voeding voor brein en darmen - Ortho Health Foundation;

  • Voeding en hormonen - Ortho Health Foundation;

  • Mind yourself advance cursus (mindfulness, breathwork & yin yoga).

Uiteraard ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG.


Herken jij je in mijn verhaal of heb jij last van vage klachten? Modder je maar een beetje aan? En wil je hier nu echt een keer iets aan doen? Wacht dan niet langer. Ik weet uit ervaring hoe vervelend het is om hiermee te blijven rondlopen. En zoveel klachten zijn te verhelpen. Ik weet zeker dat ook voor jou een klachtenvrij, gelukkig & gezond leven is weggelegd. 

Ik gun het je van harte. Gun jij het jezelf ook?
 
Liefs, Claire

bottom of page