top of page

Chocolade hummus

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021

Jaaaaaa je lees het goed! Chocolade hummus. Als je dol bent op nutella of andere chocopasta kan ik je van harte aanbevelen om dit recept eens te maken. De chocolade pasta's uit de supermarkt zitten namelijk bomvol suiker en voor je het weet ben je 200kcal aan beleg verder en heb je nog steeds honger. De basis bestaat uit kikkererwten waardoor je dus meteen vezels binnen krijgt, langer verzadigd bent, je bloedsuikerspiegel niet snel stijgt en je kunt er véél meer van eten. Moet ik je verder nog overtuigen? Lijkt me niet toch?


Dit heb je nodig:

200 gram kikkererwten

40 gram cacaopoeder

5 medjools dadels

75 ml amandel of havermelk

1 theelepel kokosolie of roomboter

1 eetlepel 100% pindakaas

Eventueel wat zoetstof mocht je het nog niet te zoet vinden.





Zo maak je het:

Laat de dadels 15 minuten weken in heet water. Spoel de kikkererwten goed af zodat al het schuim verwijderd is. Wist je dat het schuim van bonen en erwten saponinen bevat? Dit is een natuurlijke beschermer van planten en zaden wat eigenlijk zeepstoffen zijn. Je kunt je dus wel voorstellen dat wanneer je dit eet dit ook gaat schuimen in je darmen. Mocht je dus last hebben van je darmen is het zeker aan te raden bonen en erwten goed af te spoelen voordat je ze gebruikt!


Voeg de kikkererwten, dadels, cacaopoeder, amandelmelk, kokosolie en pindakaas in een keukenmachine of blender en mix alles goed door elkaar. Als het nog iets te dik is kun je nog wat extra melk toevoegen.


Ga jij dit recept een keer maken? Deel in de comments wat je ervan vindt.



46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page